NEN 3140 inspecties

Energieverdeler

  • Waarborgen continuïteit bedrijfsvoering
  • Voorkomt problemen en storingen
  • Detailontwerp inclusief kabel- en thermische berekeningen
  • Gecertificeerde inspecties + rapportage t.b.v. verzekeringen
  • Onafhankelijk, korte levertijden en flexibel

Energie, daar hoort een betrouwbare energieverdeler bij. Dit is immers het hart van de elektrotechnische installatie. Zonder het juist en veilig functioneren hiervan, komt de bedrijfsvoering in gevaar.

ElektroMakers engineert, assembleert en test samen met haar partner energieverdelers / besturingspanelen voor diverse toepassingen. Desgewenst ondersteunen wij je op locatie bij het plaatsen en in bedrijfstellen. Zo heb je er totaal geen omkijken naar.

ElektroMakers heeft in het verleden vele energieverdelers samengesteld voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Van een kleine groepenkast van 40A voor een woning, tot een grote energieverdeler van 3200A voor grote zakelijke klanten in de maritieme, solar-, wind-, landbouw-, machinebouw-, utiliteit- en foodindustrie.

Energieverdeler en paneelbouw

ElektroMakers is actief in paneelbouw en ontwerpt de meest complexe energieverdelers volledig op maat. Door middel van nauwkeurige berekeningen en gedetailleerde schema’s zorgen we voor efficiënte besturingskasten en bedieningspanelen. Wij hebben de expertise in het vervaardigen van de benodigde (detail)tekeningen. Een paneelbouwer start met een werktekening van onze technisch tekenaars en bouwt het paneel volgens de juiste klantvereisten op. 

De taken van onze paneelbouwers bevatten onder meer het aansluiten en testen van energieverdelers op diverse systemen, evenals het bedraden van componenten en kasten en het opzetten hiervan. Wij beschikken over een goed en uitgebreid leveringspakket van verschillende fabrikanten. 

De juiste toepassing van technieken is bij de opbouw van panelen zeer van belang. De aansturing en controle moeten van hoog niveau zijn, waardoor het paneel zo optimaal mogelijk functioneert. Dit betekent een hogere efficiency en veel snellere levertijden.

Paneelbouw en Elektromakers

ElektroMakers biedt samen met haar partner de beste service, ook op locatie. Onze paneelbouwers hebben ruime ervaring met kleine groepenkasten en grote energieverdelers, dus zijn op elke plek inzetbaar. Ze zijn bovendien in het bezit van het VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven) certificaat en zijn conform NEN3140 aangewezen, wat aantoont dat ze zelfstandig en veilig kunnen werken.

We komen kosteloos en vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken

Zowel standaard panelen als maatwerk ontwerp mogelijk

Onze installateurs verzorgen ook graag de installatie voor je

Zeer nette en grote productie- en testfaciliteiten

We zijn tot over onze oren gecertificeerd

Energieverdeler
energieverdeler

Samenwerken

Samenwerken doe je met elkaar. Daar zijn wij bij ElektroMakers van overtuigd. Onze lijnen zijn kort. Zo willen wij zo optimaal mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van onze klanten. Een klantgerichte instelling is waar wij voor staan, van een ontwerp tot aan de installatie van de componenten en kasten.

Wanneer er hulp nodig is, kunnen onze klanten er vanuit gaan dat we binnen een mum van tijd aan de telefoon hangen.

Door onze persoonlijke benadering laten we zien dat we ook graag partner willen zijn, want samen zijn we een team! Het tonen van openheid, respect hebben voor elkaar en samenwerken zijn belangrijke kernwaarden binnen onze organisatie.

Eindcontrole

Wij testen alle producten die zijn vervaardigd. Buitenom de gangbare testen, zoals een visuele inspectie en functionele test, zijn wij prima in staat om conform de geldende normen aanvullend te controleren op correctheid. Uiteraard zijn extra aanvullende testen ook mogelijk.

Voor alle besturingskasten en laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen toetsen wij aan de NEN-EN-IEC 61439, of conform de machinerichtlijn (NEN-EN-IEC 60204). Wij voeren standaard de volgende testen uit:

Isolatieweerstandstest

Deze test, beter bekend als het “meggeren” test de Ohmse weerstand van de isolatiebescherming van bedrading d.m.v. een 500Vdc spanning;

Aardleidingstest

Hierbij worden alle veiligheidsaardingsvoorzieningen beproefd op goed functioneren. Deze test wordt vaak aangegeven als “ground bond test” of als “earth bond test”;

Spanningsoverslagtest

Dit is een diëlectrische sterktetest van de isolatie. Deze test wordt minimaal uitgevoerd met een spanning van 1000V en een kortsluitvermogen van 500VA. In geval van scheepskeuringen (bijv. Lloyds) wordt de spanning opgevoerd tot 2x Unom. + 1000V;

As Built dossier

Uiteraard wordt elke energieverdeler geleverd met de bijbehorende as built documentatie.

Engineering

Wij maken gebruik van diverse engineeringspakketten, waaronder E-plan, zodat we eventuele problemen vroegtijdig ontdekken.

Kabelberekingen

Wij kunnen in een mum van tijd kabel-, verdeelnetten-, stamkabels- en midden- en hoogspanningsberekeningen maken.

Belasting en thermografie

Wij houden altijd rekening met de te verwachten belasting en de bijbehorende warmteontwikkeling in een energieverdeler. Wel zo veilig!

Onafhankelijk

Wij zijn compleet onafhankelijk bij de keuze van componenten, kasten en bedrading. Wij hebben ruime ervaring met meerdere fabrikanten en technieken.

Garantie en inspecties

Indien wij een energieverdeler voor u in bedrijf nemen, doen we dat altijd conform de geldende normering. Dat is onze garantie. Desgewenst kunnen wij ook diverse inspecties uitvoeren.

Controle

Wij nemen de eindcontrole zeer serieus. Wij willen immers een 100% goed product afleveren. Wij testen alles zoveel mogelijk functioneel. Desgewenst testen wij volgens de door u opgestelde protocollen.

Energieverdeler

Eens kennismaken?