Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Thuisbatterij
- Voorzie maximaal in je eigen energiebehoefte
- Wees duurzaam én bespaar op je energierekening
- Minder afhankelijk van de grillen van uw energieleverancier
- Verhoging van de woningwaarde
- Gecertificeerde monteurs
- Opbrengstgarantie en 12 jaar installatiegarantie
Wil je verduurzamen? Betaal je wel erg veel aan energie? Denk dan ook eens aan een thuisbatterij. Met een accu pakket maak je optimaal gebruik van zonne-energie en draag je bij aan een schoner milieu. Nu de salderingsregeling op de schop gaat, wordt het zeer interessant om uw energie zelf op te slaan en te gebruiken op het moment dat de zon niet meer (voldoende) schijnt om in uw eigen energiebehoefte te voorzien. Je zult direct besparen op de steeds hoger wordende energiekosten en zo je investering terugverdienen.
ElektroMakers is dé zonnepaneleninstallateur in de provincie Zeeland. Wij geven advies op maat en leveren en installeren hoog rendement systemen met het oog op duurzame energie. En dat met onze unieke opbrengstgarantie.
Wij leveren al het benodigde materiaal en staan uiteraard ook na de installatie voor je klaar.
Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan!
ElektroMakers is dé duurzame installateur in de provincie Zeeland. Dankzij jarenlange ervaring met zonnepanelen en andere duurzame systemen kunnen wij je optimaal adviseren over de beste systemen voor jouw situatie. Bij ElektroMakers ben je zeker van hoog rendement installatie waarmee je maximaal duurzame energie kunt opwekken. Je draagt daarmee in belangrijke mate bij aan een schoner milieu én aan je eigen portemonnee. Met een thuisbatterij kun je opgewekte stroom opslaan voor later. Je bespaart direct op je energiekosten en verdient zo mettertijd je investering terug.
Thuisbatterijen voor zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De groeiende markt voor zonnepanelen heeft de ontwikkeling van technieken om energie op te slaan versneld, zeker als je daarbij ook nog eens rekening houdt met het dynamische karakter van de huidige energieprijzen en aflopende salderingsregeling.
Je kunt een thuisbatterij op je zonnepanelen aansluiten. Dit is een grote accu die opgewekte stroom opslaat die je op dat moment niet nodig hebt.

Hoe werkt een thuisbatterij?
Wordt er meer zonne-energie opgewekt dan je gebruikt? Dan stuurt de regelaar van je zonnepanelen de opgewekte zonne-energie naar je thuisbatterij. Zo kan het overschot aan zonnestroom overdag worden opgeslagen om het huishouden ’s avonds en ’s nachts van stroom te voorzien. Is je thuisbatterij vol? Dan gaat de opgewekte stroom naar het net.
Wanneer je zonnepanelen niet genoeg stroom opwekken om je in je stroombehoefte te voorzien dan kun je stroom gebruiken uit je thuisbatterij. Als die leeg is, neem je dan stroom van het net.
De accu bestaat uit een omvormer en een meetsysteem om het energieverbruik en de opslag te optimaliseren. Je kunt de thuisbatterij in een lege ruimte hangen, zoals de schuur of garage.
Met een gemiddelde thuisbatterij voor zonnepanelen kun je opgewekte zonnestroom opslaan voor enkele dagen, afhankelijk van je energieverbruik. Een thuisbatterij is echter niet geschikt voor de komende donkere wintermaanden.
In Nederland verbruiken we in de winter veel meer energie dan in de zomer. Met de huidige thuisbatterijen kun je niet genoeg opgewekte stroom opslaan en ben je nog niet onafhankelijk van het energienet.
De opslag van zonne- en windenergie is noodzakelijk. De opbrengst van wind- en zonne-energie varieert, als gevolg van wisselend weer en seizoenen. Perioden van lage stroomopbrengst moeten overbrugd worden. Daarom is het opslaan van opgewekte stroom altijd een onderdeel van een energiesysteem met zonnepanelen en eventueel windmolens.
Voordelen
Minder afhankelijk
Met de thuisbatterij ben je minder afhankelijk van het energienet. Dit kan vooral handig zijn als je, bijvoorbeeld, met de camper op vakantie wilt gaan. Zo kun je toch stroom hebben, op plaatsen waar geen verbinding is. Dit wordt ook off-grid wel genoemd.
Milieuvoordeel
Een groot voordeel van zonnepanelen die energie opslaan in een accu is natuurlijk het milieuvoordeel. Omdat we meer energie verbruiken als de zon niet schijnt, zoals op koude dagen of ’s nachts, moeten we toch overschakelen op energie uit vervuilende kolen- of gascentrales. De accu biedt hier een groot voordeel: de thuisbatterij vangt de schommelingen in het energienetwerk op. Daardoor ben je minder afhankelijk van vervuilende fossiele bronnen op momenten dat je energie nodig hebt.
Energierekening omlaag
Je energierekening gaat omlaag. Je kunt de thuisbatterij gebruiken om zonne-energie op te slaan voor later gebruik. Je kunt je eigen verbruik beheren door, bijvoorbeeld, de accu op te laden tijdens daluren en te gebruiken tijdens piekuren. Zo sla je goedkope energie op, die je dan zelfs tegen een hogere prijs aan het net kunt verkopen. Zo bespaar je flink op je energierekening.
Noodstroomvoorziening
De accu kan ook dienen als noodstroomvoorziening. Als de elektriciteit in de buurt uitvalt, ben jij de enige die stroom heeft.
Salderingsregeling
In Nederland wordt het overschot aan zonne-energie gecompenseerd via de salderingsregeling. De salderingsregeling gaat verdwijnen. Dat maakt het opslaan van stroom winstgevend. Als je meer zonne-energie opwekt dan je gebruikt, krijg je van je energieleverancier een vergoeding voor de terug levering aan het net. Dit wordt echter langzaam afgebouwd.
Volledig onafhankelijk met een thuisbatterij?
In ons klimaat is het lastig om helemaal onafhankelijk worden. November tot februari zijn de meest problematische maanden. De thuisbatterij kan niet voldoende opgeladen worden door zonnepanelen omdat die te weinig capaciteit leveren.
Maar is de aanschaf van een thuisbatterij dan nog wel de moeite waard? Het antwoord is ja! Vooral wanneer de energieprijzen pieken. Je kunt je energierekening verlagen en je zelfredzaamheid verhogen door een thuisaccu voor je zonnepanelen te installeren. In feite is het een slimme investering die je uiteindelijk op de lange duur terugbetaalt.
De opgewekte energie in de zomer kun je niet gebruiken in de winter. Daardoor bepaalt het klimaat en de capaciteit van de zonnepanelen meer de onafhankelijkheid dan de capaciteit van de thuisbatterij.
Vooral in de winter is het lastig om genoeg energie op te wekken. Het zou kunnen werken als je heel zuinig bent met je energiegebruik en andere opwekkingsmethoden gebruikt die niet afhankelijk zijn van de zon, zoals een kleine windmolen.
Kan een elektrische auto gebruikt worden als thuisbatterij?
De accu in een elektrische auto kan gebruikt worden als buffer om ongebruikte energie op te slaan. Net als een thuisbatterij kan deze opgeslagen energie later voor huishoudelijke doeleinden gebruikt worden.
Met vehicle-to-grid (V2G) of vehicle-to-everything (V2X) technologie kunnen elektrische auto’s als buffer dienen om stroom te leveren. De vraag naar elektrische auto’s is de laatste paar jaar sterk toegenomen. Omdat we geleidelijk maar zeker een groen land aan het worden zijn, met aandacht voor energiebesparing en duurzaamheid.
Elektromakers geeft je deskundig advies over de mogelijkheden om de accu van je elektrische auto als thuisbatterij te gebruiken. Zo leer je hoe je je accu moet opladen en ontladen, hoe je je accu moet onderhouden, en hoe je het meeste uit je elektrische auto als thuisbatterij kunt halen. Tot op heden zijn er weinig auto’s op de Nederlandse markt die daadwerkelijk hun energie terug kunnen geven aan het net.
Salderingsregeling
We hebben in Nederland een salderingsregeling. Dit betekent dat opgewekte stroom van je bestaande stroomrekening wordt afgetrokken. De salderingsregeling maakt het voor de meeste Nederlanders onaantrekkelijk om een thuisbatterij aan te schaffen omdat het efficiënter werkt dan een thuisbatterij. De enige uitzondering zou zijn als je meer onafhankelijk wilt zijn. De thuisbatterij zou zeker interessant zijn als de salderingsregeling daadwerkelijk wordt afgeschaft.
De salderingsregeling werd door de overheid ingevoerd om het gebruik van zonnepanelen aan te moedigen. Naarmate zonne-energie betaalbaarder wordt, zal de salderingsregeling tegen 2025 langzaam verdwijnen
De salderingsregeling blijft bestaan tot 2025, maar wordt dan geleidelijk afgeschaft. Compensaties voor zonne-energie zullen na 2031 niet meer beschikbaar zijn.
Voor de beste accu systemen van goede kwaliteit kies je een installateur die verstand van zaken heeft! Wij leggen je graag uit wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Als dé duurzame installateur in de provincie Zeeland, nemen wij veel werk uit handen en lopen alles met je door van begin tot eind. Wij bekijken samen met jou het totale plaatje: wat is het huidige verbruik, wat zijn de (toekomst)wensen, wat is het uiteindelijke doel? In tegenstelling tot sommige andere bedrijven, hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact. We komen dan ook graag bij je langs voor een eerlijk en goed advies.