Smart grid / domotica

Smart grid / domotica

  • Inzicht in de totale energiebalans
  • Waarborgen continuïteit bedrijfsvoering
  • Gebruiksgemak en ontzorging
  • Loadbalancing mogelijk tussen laadpalen, zonnepanelen en “zware” verbruikers
  • Maak van het bedrijf een systeem

Je wilt een totaalconcept voor een uitgekiende energiebalans voor het bedrijf? Smart grid / domotica, ook wel slimme gebouwautomatisering genoemd, voorziet je van alle gemakken. 

Smart grid / domotica is er voor jouw comfort en veiligheid. ‘Onnodige’ handelingen worden geautomatiseerd waardoor je van meer comfort, veiligheid en efficiency profiteert. 

Smart grid / domotica zetten wij tevens in om slim om te gaan met het energieverbruik door zogenaamd LoadBalancing.

Smart grid / domotica verbindt diverse sensoren en actoren aan elkaar en anticipeert daarop. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Het bedrijfspand gaat hierdoor slim om met de gevraagde omstandigheden en situaties.

Smart grid / domotica is veelal maatwerk: geen enkel bedrijf is hetzelfde. Smart grid / domotica maakt van allerlei installaties één centraal systeem. ElektroMakers zorgt ervoor dat de installatie vóór je werkt, zodat iedereen zich volledig kan richten op waar zij/hij goed in is.

Domotica is voor elk type bedrijf interessant: van kantoren tot horeca, van productiebedrijven tot winkels, van zorginstellingen tot garages. 

Energie verdelen met smart grid

Stel, jouw energieleverancier heft tijdelijk een hoger tarief op jouw verbruik. Dan kan smart grid / domotica ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de laadpalen iets minder energie geleverd krijgen zodat jouw energielasten beheersbaar blijven. 

Of stel dat jouw zonnepanelen extra veel opwekken. Dan kan smart grid / domotica ervoor zorgen dat de laadpalen iets meer geleverd krijgen of dat de ‘overtollige’ energie bewaard wordt in een accusysteem. Op het moment dat de energieprijs weer daalt, kun je gebruik maken van je eigen groene energie. Een koppeling naar je bedrijfsaccu is uiteraard ook mogelijk, zodat de meest kritische apparaten, zoals jouw servers, het altijd blijven doen. Een geruststellende gedachte!

Hiermee kun je enorm besparen op de maandelijkse kosten van het vastrecht en de energie van jouw energieleverancier.

Verlichting via domotica

Ben je vergeten de verlichting uit te schakelen? Met domotica toepassingen kan dat alsnog op afstand of volledig automatisch. Of zet specifieke verlichting alleen aan als er mensen zijn gedetecteerd. Sluipverbruik wordt hiermee voorkomen.

Klimaat

Met smart grid / domotica bedien je de thermostaat in je bedrijf op afstand of zelfs per ruimte. Ook kan de temperatuur van je bedrijf vooraf worden ingesteld. Het systeem leert gaandeweg de situatie in je bedrijf en de voorkeuren per ruimte door te voeren zodat je meer energie bespaart. Wellicht mag het best wat kouder zijn op jouw kantoor ten tijde dat er niet gewerkt wordt. En misschien kan het helpen om de zonneschermen te sluiten als het binnen te warm wordt, zodat de airco minder hard hoeft te werken.

Beveiliging

Onze smart grid / domotica is prima te koppelen aan een brandmeldsysteem, eventueel gecombineerd met een bewakingssysteem. Geef bepaalde medewerkers bijvoorbeeld niet overal toegang toe of monitor dit met een slim camerasysteem.

Monitoring

Wij kunnen jouw totale installatie zichtbaar maken door te meten en te registreren. Zo kun je live meekijken met de actuele situatie en bepaalde momenten terugkijken.

Smart grid / domotica in jouw bedrijf

Thermostaat

De thermostaat kan een graadje lager gezet worden als het bedrijf gesloten is. Domotica zorgt ervoor dat het continu behaaglijk is. Ook kunnen diverse ruimtes, zoals een vergaderruimte of een magazijnruimte, individueel geregeld worden. Wel zo kostenbesparend, comfortabel en milieubewust!

Rolluiken en/of deuren

Indien de laatste medewerker het bedrijfspand verlaat, controleert domotica de deuren en ramen en sluit deze eventueel. Rolluiken of zonneschermen worden naar gelang de behoefte automatisch gesloten of geopend in combinatie met het gewenste binnenklimaat en eventuele weersomstandigheden. Wel zo veilig en comfortabel!

Deur- en raamsensoren

Jammer als de airco zijn best doet terwijl er nog ergens een deur of raam openstaat of de zonwering nog niet naar beneden is. Sensoren meten continu de situatie en passen deze aan naar de gewenste stand. Wel zo veilig en comfortabel!

Rookmelders

Veel moderne rookmelders doen meer dan alleen rook melden. Tegenwoordig kunnen ze ook de luchtkwaliteit of luchtvochtigheid meten. Zo kan bijvoorbeeld automatisch een raampje opengezet worden, of bij brand de ramen en deuren worden gesloten. Wel zo veilig!

Audioberichten

Domotica kan ervoor zorgen dat er gesproken berichten ten gehore worden gebracht, bijvoorbeeld bij een calamiteit. Wel zo helder en veilig!

Intercom

Zien wie er voor de deur of poort staat, communiceren en eenvoudig open doen. Wel zo prettig en veilig!

Energieverbruik

Automatisch dimmen of aan- en uitschakelen van verlichting, de verwarming of airco regelen, zware verbruikers automatisch uitschakelen, beheren van audiosystemen, regelen van zonwering. Allemaal zaken die smart grid / domotica voor je kan uitvoeren, zelfstandig of met 1 simpele handeling van jou. Wel zo comfortabel en kostenbesparend!

Beveiliging, inbraakalarm, camerabewaking

Bij afwezigheid kan domotica prima fungeren als beveiligingsinstallatie: ramen en deuren worden gesloten en een toegangscontrole per medewerker of leverancier wordt desgewenst uitgevoerd, eventueel met behulp van camera's. Bij een alarm word je meteen op de hoogte gebracht. Wel zo veilig!

Langer zelfstandig met smart grid / domotica

Ouderen wonen steeds langer thuis. Elektronische hulpmiddelen kunnen er voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen functioneren en onafhankelijk kunnen blijven wonen. Smart grid / domotica zorgt voor een betere kwaliteit van wonen door integratie van technologie. Met bijvoorbeeld bewegingssensoren en beveiligingsmiddelen, zoals alarmsystemen, sloten en camera’s, kunnen ouderen zo veilig mogelijk leven in hun eigen huis.

Moeilijk ter been? Domotica kan helpen met bijvoorbeeld het sluiten van de gordijnen, centraal het licht uit te doen of te helpen herinneren aan die doktersafspraak of wanneer welke medicatie ingenomen moet worden. Zien wie er voor de deur staat en de deur opendoen, kan allemaal zonder dat men hoeft op te staan!

Installeren naar behoefte

De elektromonteurs van ElektroMakers installeren de smart grid / domotica naar uw behoefte. Smart grid / domotica-systemen zijn heel complex en de installatiemogelijkheden zijn legio. Bedieningsgemak staat bij ons op nummer één. Daarom installeren we altijd functioneel en naar elke behoefte, zodat de domotica gegarandeerd op een eenvoudige en plezierige manier bediend kan worden.

Meer weten over Smart grid / domotica en de toepassingen voor jouw bedrijf en/of woning? Neem contact op met ElektroMakers of maak een afspraak via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

is er toekomst na het salderen

Maak een afpraak voor een adviesgesprek