Streetplug laadpalen

 • Strak design en robuust
 • Te personaliseren
 • Sneller laden
 • Stroom verrekenen via laadpas
 • Subsidie mogelijkheden

Op zoek naar een laadpaal met een mooi design en gebruiksgemak? Als dealer van StreetPlug heeft ElektroMakers hét innovatieve ondergrondse oplaadpunt voor elektrische auto’s. Een slimme technologie in een strak design. 

We bieden je hiermee een flexibel alternatief voor de laadpaal. Dit alternatief is toepasbaar op elke locatie en zit ondergronds. Zo kun je thuis of onderweg zorgeloos je elektrische auto opladen, zonder dat het laadpunt afbreuk doet aan de omgeving. 

Steeds meer bedrijven laten oplaadpunten of laadpalen bij hun bedrijfspand aanleggen. ElektroMakers is als elektrotechnisch installateur gespecialiseerd in de aanleg van oplaadpunten in de provincie Zeeland. 

Voor personeel en klanten die een elektrische auto rijden of gaan rijden, maak je met de aanschaf van een oplaadpunt een duurzame en maatschappelijk verantwoorde keuze. Ook thuis biedt deze laadvoorziening grote voordelen. 

Er zijn bovendien steeds meer eigenaren van centrale gelegenheden, winkels, bedrijven en parkeerterreinen die oplaadpunten installeren voor voorbijgangers of gasten die hun auto daar tijdelijk parkeren en willen opladen. 

De aanwezigheid van elektrische laadvoorzieningen op publieke plekken is steeds belangrijker aan het worden. De Streetplug is goed in te zetten voor dergelijke plekken, zoals bij jachthavens, taxistandplaatsen en rondom evenementen zoals een markt of kermis. En wat dacht je van elektrisch koelen bij bevoorrading van horeca in de binnenstad? Stekker erin en de lawaaierige diesel kan uit. Wel zo goed voor het welzijn en milieu!

Streetplug is ook ideaal voor thuis op de oprit. De laadpaal is verwerkt in een innovatieve box met afwatering. Alles is stijlvol afgesloten middels een RVS deksel. Zo valt deze laadvoorziening gelijk met het straatniveau.

Waarom een ondergronds laadpunt?

Compact laadpunt

Het laadpunt is 600 x 300 x 460 mm. Met deze compacte afmetingen is de StreetPlug zo groot als twee stoeptegels en past deze goed in het trottoir.

Vermogen

Dit ondergrondse laadpunt is leverbaar met een max. vermogen van 22 kW. Geschikt voor alle typen elektrische auto's.

Waterbestendig

Het ondergrondse laadpunt is uitgerust met een duikerklokprincipe en is op deze manier waterbestendig. Drie speciale componenten zorgen voor een droog systeem.

Mechanische belasting

De maximale puntbelasting is volgens de NEN-EN 124 klasse B125 bestendig tegen een belasting van 12.500 kg.

Vandalisme bestendig

Het systeem sluit semi-automatisch. Een robuuste elektrische slotvergrendeling zorgt voor een veilige afsluiting van het deksel.

Veilig opladen

Alle vitale elektrische onderdelen zijn verwerkt in het elektrocompartiment; ze zijn ingebouwd in een waterbestendige IP65 behuizing.

streetplug

Installatie van Streetplug laadpunt

De gecertificeerde elektromonteurs van ElektroMakers willen graag de installatie van jouw laadvoorziening voor je in orde maken. Dat is de veiligste optie en daarom ook ons gebruikelijke advies. Onze monteurs worden regelmatig getraind en kunnen daardoor met iedere situatie overweg. Ze kennen onze producten door en door. Wel zo’n prettig idee, toch? Je kunt een laadpaalinstallatie eenvoudig aanvragen. Wij zullen dan binnen 2 dagen contact opnemen voor het doornemen van de situatie en het maken van een afspraak. Doorgaans kun je dan binnen 2 weken je voertuig al gaan laden!

 • Compacte en moderne uitstraling: slim en strak design
 • Discreet ondergronds weggewerkt: behouden van het oorspronkelijke straatbeeld
 • Hoge belastbaarheid en anti-vandalisme: ideaal bij ruimtegebrek, overheen rijden is geen probleem door robuust deksel met slotvergrendeling
 • Veilig in gebruik: deksel sluit semi-automatisch met een slotvergrendeling
 • Gemakkelijk in gebruik: eenvoudige bediening met de laadpas of een mobiele app
 • Multifunctionele toepassing: aansluiting van andere elektrische apparatuur is mogelijk door twee verschillende stekkersystemen. Zo sluit je ook eenvoudig je elektrische fiets er op aan.
 • Ideaal bij weinig ruimte: discreet ondergronds weggewerkt
 • Hoge belastbaarheid: er overheen rijden is geen probleem
 • Veilig in gebruik: deksel sluit semi-automatisch met een slotvergrendeling
 • Gemak bij de bediening: gebruik de afstandsbediening en/of de laadpas of de app
 • Multifunctionele toepassing: aansluiting van andere elektrische apparatuur is mogelijk door twee verschillende stekkersystemen. Je sluit ook eenvoudig je elektrische fiets of grasmaaier er op aan
 • Betaalbare designoplossing: er zijn StreetPlug oplaadpunten voor diverse budgetten beschikbaar
 • Discreet ondergronds weggewerkt: behouden van het oorspronkelijke straatbeeld
 • Compacte en moderne uitstraling: ideaal bij ruimtegebrek
 • Hoge belastbaarheid en anti-vandalisme: er overheen rijden is geen probleem door robuust deksel met slotvergrendeling
 • Veilig in gebruik: deksel sluit semi-automatisch met een slotvergrendeling
 • Gemakkelijk in gebruik: eenvoudige bediening met de laadpas of een mobiele app

Indien je een StreetPlug laadvoorziening in een privé-omgeving wilt plaatsen, kun je zelf beslissen waar deze geplaatst wordt, mits het technisch mogelijk is. In geval van een openbare ruimte dien je van de lokale gemeente toestemming te hebben.

Om de ondergrondse StreetPlug (SP1 model) in optimale conditie te houden en om mogelijke technische problemen te voorkomen, moet hij regelmatig door de gebruiker worden geïnspecteerd en onderhouden, voornamelijk in het najaar vanwege bladafval.

In het systeem bevinden zich filters die voor een veilige regenwaterafvoer naar het Hydroblok of de keerklep zorgen.

De reiniging van de filters is eenvoudig en snel uitgevoerd. Binnen in het systeem bevinden zich twee vuilfilters, bestaande uit een grove en een fijne filter (sok). Beide filters kunnen onder de kraan worden afgespoeld en eenvoudig worden teruggeplaatst. Verwijder groot vuil zoals bladeren, takjes, zand en dergelijke handmatig uit de bak. Meer is niet nodig.

Iedereen die zijn elektrisch voertuig wil laden of gebruik wil maken van het SchuKo stopcontact (alleen bij het SP1 SMART model) kan de StreetPlug gebruiken, mits je beschikt over de juiste afstandsbediening, een laadpas of een mobiele app om deze te bedienen én de betreffende StreetPlug is ingesteld voor (openbaar) gebruik.

Bij de aanschaf van een StreetPlug laadvoorziening kunnen alleen Nederlandse ondernemers die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen, gebruik maken van twee aantrekkelijke subsidieregelingen:

Milieu Investeringsaftrek (MIA)

Met deze regeling profiteer je van een investeringsaftrek van 36% van het investeringsbedrag in de StreetPlug. Dit komt bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Met deze regeling kan er 75% van de investeringskosten worden afgeschreven. Dit kan op een door jezelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Voorwaarden

Er zitten enkele voorwaarden vast aan het in aanmerking komen voor de MIA/Vamil regeling:

 • De ondernemer/onderneming betaalt in Nederland vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting

 • De StreetPlug valt onder bedrijfscode F3720: Oplaadpunt voor elektrische voer- of vaartuigen en staat dus op de milieulijst 2017.

 • Het meldingsbedrag bedraagt tenminste € 2.500,-

Aanvragen

Je dient de MIA / Vamil regeling 3 maanden nadat je opdracht gaf (mondeling of schriftelijk) aan te vragen. Dit kan heel gemakkelijk op www.mijnrvo.nl. Let op: vraag hiervoor wel op tijd eHerkenning aan.

In de meterkast moet een 3-fase aansluiting mogelijk zijn. Weet je niet zeker of jouw meterkast hier al voor uitgerust is, neem dan contact op ons. ElektroMakers kan meteen een antwoord geven op jouw vraag.

De StreetPlug is uitgerust met drie onderdelen die helpen voor een droog systeem. Deze onderdelen zijn:

Duikerklokprincipe – De StreetPlug is voorzien van een duikerklok. Alle elektrische componenten bevinden zich in een luchtbel wanneer de Streetplug gesloten is. Hierdoor heeft het systeem geen last van water en blijft het droog.

Watersensor – Een watersensor detecteert water op een bepaald niveau, het laadproces wordt gestopt en gaat in een veilige modus zolang er water wordt gemeten. Zodra het water weer is gezakt, start het laadproces weer op.

Waterafvoer & Hydroblock – De StreetPlug is voor een juiste afvoer eenvoudig op de hemelwaterafvoer aan te sluiten. Mocht dit niet mogelijk zijn en de omstandigheden staan het toe, dan is er een alternatief: het Hydroblok. Het Hydroblock zorgt voor een snelle waterafvoer en geeft het water af aan de grond.

Specificaties Streetplug laadpunten

SP1 Basic
SP1 Smart
SP2 Basic
SP2 Smart
Vermogen
t/m 22kW
t/m 22kW
t/m 22kW
t/m 22kW
Mennekes
Schuko
Watermanagement
Beschermingsgraad
IP65
IP65
IP54
IP54
Fysieke belasting
12500 kg
12500 kg
Slotvergrendeling
Formaat
600 x 300 x 460 mm.
600 x 300 x 460 mm.
200 x 200 x 1130 mm.
200 x 200 x 1130 mm.
LED verlichting
Personalisatie
Afstandsbediening
Laadpas
APP
Beheersysteem
Service
Download folder

zakelijk laadpaal

Geef mij advies!