energieverdeler

Groepenkasten

  • Hoogwaardige materialen
  • Voorkom problemen en storingen
  • Eigen werkplaats
  • Garantie op onze werkzaamheden
  • Optimale veiligheid
  • Toekomstbestendig en duurzaam

Vliegt de aardlek er om de haverklap uit? Ervaar je problemen met bepaalde stopcontacten? Heb je een nieuwe keuken of zonnepanelen besteld, maar moeten deze nog aangesloten worden op de bestaande groepenkast? 

Dan ben je bij ElektroMakers aan het juiste adres. Wij werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen en bouwen groepenkasten op maat. Zo kun jij jarenlang veilig en zonder zorgen gebruikmaken van jouw elektrotechnische installatie. 

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Bij onze groepenkasten en installaties houden wij altijd rekening met het toekomstige gebruik van deze installatie. Ben je nog van plan veranderingen door te voeren, zoals de aanleg van zonnepanelen of het opladen van een elektrische auto? Dat soort toekomstplannen nemen we bij de bouw van onze groepenkasten mee. Het zou immers enorm zonde zijn als je op dat moment tot de ontdekking komt dat het goedkoper was geweest om alles in 1 keer mee te nemen.

Veel verouderde groepenkasten zijn niet beveiligd tegen de hedendaagse apparatuur. Daardoor kan het lijken dat de aardlekbeveiliging werkt als je op de testknop drukt, maar doet die het ook als hij echt moet werken? Dit kan een levensgevaarlijke situatie opleveren!

Veel woningbranden ontstaan in de elektrotechnische installatie, bijvoorbeeld door verouderde groepenkasten of zekeringen die niet meer werken. Gevolg is dat bij een eventuele storing de installatie niet uitschakelt. Hierdoor kan brand ontstaan of kan jij, je kind of huisdier onder spanning komen te staan. Bijzonder gevaarlijk! En dus alle reden om jouw groepenkast regelmatig te laten controleren.

Stroompunten uitbreiden

Vandaag de dag zijn er zoveel apparaten, dat je soms nog wel eens een stopcontact (wandcontactdoos) tekort komt. Wij kunnen alle soorten stroompunten voor je bijmaken. Denk daarbij ook aan lichtpunten, een aansluiting voor elektrisch koken of het toevoegen van een schakelaar. Daarbij houden we steeds de capaciteit en veiligheid van jouw groepenkast in de gaten.

Groepenkasten met krachtstroom

Met het oog op een toekomst zonder gas, zijn er apparaten ontwikkeld die een groot vermogen en veel stroom gebruiken. Deze apparaten hebben vaak, wat ze noemen, krachtstroom nodig. We voorzien groepenkasten regelmatig van krachtstroom wanneer je bijvoorbeeld een aansluiting nodig hebt voor elektrisch (inductie) koken, een warmtepomp of een grote boiler, maar ook voor oplaadpunten voor auto’s.

Extra groep aanleggen

Bij ElektroMakers leggen we (een) extra elektrische groep(en) aan om de vermogens in jouw huis beter te scheiden en te controleren. Hierdoor kun je voorkomen dat bijvoorbeeld het hele huis zonder stroom komt te zitten als er in een bepaald gedeelte een storing zit.

Het komt bovendien nog vaak voor dat een elektrische installatie niet beveiligd is door het gebruik van een aardlekschakelaar. Dit zien we vaak bij oudere groepenkasten. Soms gebeurt het ook dat een aardlek er iedere keer uitvliegt. Herkent je dit? Dan is het zaak hier goed naar te laten kijken, want dit zou kunnen betekenen dat de aardlek defect is, of dat er ergens in de installatie een gevaarlijke situatie is ontstaan. Laat de monteurs van ElektroMakers hier zeker naar kijken!

Waterschade

Bij waterschade in huis zien we regelmatig dat er ook water in groepenkasten terechtkomt. Ons advies bij waterschade: Het maakt niet uit of de groepenkast recent nog is vervangen: vervang hem altijd! Ook al lijkt er niets aan de hand, door het water kan er na verloop van tijd oxidatie (roest) ontstaan met alle gevolgen van dien. Lekkage wordt over het algemeen gedekt door de opstalverzekering. Het vervangen van groepenkasten of gedeelten van elektrotechnische installaties valt daar ook onder. Laat je deze niet vervangen en komen jaren later, als gevolg van de waterschade en oxidatie, alsnog problemen bovendrijven, dan kun je de kosten voor vervanging van je groepenkast of installatie niet meer op je verzekeraar verhalen.

groepenkast

Maak een vrijblijvende afpraak