Installatie en advies domotica

Domoticasystemen

  • Inzicht in belasting installaties
  • Waarborgen continuïteit bedrijfsvoering
  • Gebruiksgemak en ontzorgd
  • Energie- en kostenbesparend en duurzaam
  • Maak van het bedrijf een systeem

Is een totaalconcept voor alle elektrotechnische systemen in je bedrijf gewenst? Domoticasystemen, ook wel gebouwautomatiseringssystemen genoemd, voorzien in allerlei gemakken. 

Domotica is comfort, veiligheid en duurzaamheid voor medewerkers en klanten. ‘Onnodige’ handelingen worden geautomatiseerd waardoor men meer profiteert van comfort, veiligheid en efficiency. 

Benieuwd naar hoe ElektroMakers domoticasystemen in jouw bedrijf kan toepassen?

Domoticasystemen verbinden diverse sensoren en actoren aan elkaar en anticiperen daarop. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Het bedrijfspand gaat hiermee slim om met de gevraagde omstandigheden en situaties.

Domoticasystemen zijn veelal maatwerk, geen enkel bedrijf is hetzelfde. Domotica maakt van allerlei installaties één centraal systeem. ElektroMakers zorgt ervoor dat de installatie vóór je werkt, zodat iedereen zich volledig kan richten op waar hij goed in is. Domoticasystemen zijn voor elk type bedrijf interessant: van kantoren tot horeca, van productiebedrijven tot winkels, van zorginstellingen tot garages. 

Toepassingen van domoticasystemen

Domoticasystemen verbinden elektronica via een draadloos netwerk. Je kent het vast wel: mensen die via hun smartphone de verlichting regelen. Of dat ze via hun smartphone de verwarming van hun huis alvast aanzetten voor ze thuiskomen. Er zijn tal van toepassingen mogelijk met domotica. We zetten ze hier voor u op een rij.

Domotica in uw bedrijf

Thermostaat

De thermostaat kan een graadje lager gezet worden als het bedrijf gesloten is. Domotica zorgt ervoor dat het continu behaaglijk is. Ook kunnen de diverse ruimtes individueel geregeld worden, zoals een vergaderruimte en een magazijnruimte. Wel zo kostenbesparend, comfortabel en milieubewust!

Rolluiken en/of deuren

Indien de laatste medewerker het bedrijfspand verlaat, controleert domotica de deuren en ramen en sluit deze eventueel. Rolluiken of zonneschermen worden naar gelang behoefte automatisch gesloten of geopend in combinatie met het gewenste binnenklimaat en eventuele weersomstandigheden. Wel zo veilig en comfortabel!

Deur- en raamsensoren

Jammer wanneer de airco zijn best doet, terwijl er nog ergens een deur of raam openstaat of de zonwering nog niet naar beneden is. Sensoren van domoticasystemen passen continu de situatie aan naar de gewenste situatie. Wel zo veilig en comfortabel!

Rookmelders

Veel moderne rookmelders doen meer dan alleen rook melden. Tegenwoordig kunnen ze ook de luchtkwaliteit of luchtvochtigheid meten. Zo kan bijvoorbeeld automatisch een raampje opengezet worden, of kunnen bij brand de ramen en deuren gesloten worden. Wel zo veilig!

Audioberichten

Domotica kan ervoor zorgen dat er berichten worden uitgesproken, bijvoorbeeld bij een calamiteit. Wel zo veilig en duidelijk!

Intercom

Zien wie er voor de deur of poort staat? Met domoticasystemen kun je kijken, communiceren en eenvoudig opendoen. Wel zo veilig!

Energieverbruik

Automatisch dimmen, aan- en uitschakelen van verlichting, de verwarming of airco regelen, zware verbruikers automatisch uitschakelen, audiosystemen beheren, zonwering regelen. Allemaal zaken die domotica voor je kan uitvoeren, zelfstandig of met 1 simpele handeling van jou. Wel zo comfortabel en kostenbesparend!

Beveiliging, inbraakalarm, camerabewaking

Bij afwezigheid kan domotica prima fungeren als beveiligingsinstallatie: ramen en deuren worden gesloten en desgewenst wordt een toegangscontrole per medewerker of leverancier uitgevoerd, eventueel met behulp van camera's. Bij een alarm word je meteen op de hoogte gebracht. Wel zo veilig!

Langer zelfstandig met domoticasystemen

Ouderen wonen steeds langer thuis. Elektronische hulpmiddelen kunnen er voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen functioneren en onafhankelijk kunnen blijven wonen. Domoticasystemen zorgen voor een betere kwaliteit van wonen door integratie van technologie. Met bijvoorbeeld bewegingssensoren en beveiligingsmiddelen, zoals alarmsystemen, sloten en camera’s, kunnen ouderen zo veilig mogelijk leven in hun eigen huis.

Moeilijk ter been? Domotica kan helpen met bijvoorbeeld het sluiten van de gordijnen of centraal het licht uit te doen. Of te helpen herinneren aan die doktersafspraak, of wanneer welke medicatie ingenomen moet worden. Zien wie er voor de deur staat en de deur open doen? Het kan allemaal zonder dat men hoeft op te staan!

Installeren naar behoefte

De elektromonteurs van de Elektromakers installeren de domotica naar jouw behoefte. Domoticasystemen zijn heel complex en de installatiemogelijkheden zijn legio. Bedieningsgemak staat op nummer één bij ons. Daarom installeren we altijd functioneel en naar elke behoefte, zodat de domotica gegarandeerd op een eenvoudige en plezierige manier bediend kan worden.

Meer weten over domoticasystemen en -toepassingen voor het bedrijf of in de woning? Neem contact op met ElektroMakers of maak een afspraak via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Domotica

Meer weten wat wij kunnen betekenen?